ÖKOMAMA

Az ÖKOMAMA projektben kisgyermekes szülők számára kínálunk komplex, ökogazdálkodási és ökoturisztikai képzéssel egybekötött munkaerőpiacra történő visszailleszkedési lehetőséget. Összesen 60 GYES-ről, GYED-ről visszatérő kisgyermekes szülőt kívánunk bevonni a Közép-Magyarországi Régióból.

A projektet 4 partnerből álló konzorcium valósítja meg, ahol a főpályázó a SZIE MKK, a partnerek pedig olyan szervezetek, akik foglalkoztatási és esélyegyenlőségi kérdésekkel foglalkoztak eddigi több éves munkájuk során is: Kontakt Alapítvány (Gödöllő), Kopernikusz Innovációs Egyesület (Budapest), Regina Alapítvány (Gödöllő).
A projekt gerincét adó 10 hónapos képzési program a magyar képzési piacon egyediként ökoturisztikai és ökogazdálkodási ismereteket foglal magába. Az oktatott ismeretkörök több, egymásra épülő, összefüggő ismeretet nyújtanak az ökológiai gazdaságon és -házvezetésen alapuló vidéki turizmus kiépítésével, megszervezésével és működtetésével kapcsolatban. Az ökológiai alapokon működő háztartás megszervezésétől a díszkert, konyhakert és gazdasági udvar kialakításán át a vendégek fogadásáig, ellátásáig, beleértve a vendégeket csábító marketinget, a saját honlap elkészítését is.